Spoed: 123427810

Wel zo slim, een bitje in!

Het dragen van een bitje tijdens (contact)sporten wordt door velen aangeraden. Tegelijkertijd is er een groep die van mening is dat het dragen van een bitje juist onverstandig is, omdat bij een harde klap alle tanden in één keer zouden worden meegenomen. Hiervoor is echter geen bewijs en is het aan te raden om wél een bitje te dragen tijdens (contact)sporten zoals hockey, rugby en boksen. Vanaf het hockeyseizoen 2015/2016 is het dragen van een hockeybitje verplicht gesteld door de hockeybond.

hockeybitje

Verschillende soorten bitjes

De KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) is het met de hockeybond eens en raadt iedereen aan om met een gebitsbeschermer, die door de tandarts is aangemeten, te gaan sporten. 

 

Een bitje dat is aangemeten door de tandarts is het veiligst en zit het prettigst, maar er zijn meerdere opties. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

  • De prefab: Dit bitje is te koop in de sportzaak. Het bitje kost slechts enkele euro's en is gebaseerd op het 'one size fits all' principe. Dit bitje is beter dan niets, maar heeft geen goede pasvorm en is niet veilig.
  • De 'boil-and-bite': Dit bitje is ook te koop in de sportzaak. De prijs van dit bitje ligt tussen de vijf en tien euro. Het is gemaakt van thermoplastisch materiaal, waardoor het makkelijk te vervormen is. Door het bitje eerst te verwarmen en er daarna in te happen wordt het bitje gevormd naar het bovengebit.
  • Een bitje op maat gemaakt door de tandarts: Doordat dit bitje voor u op maat wordt gemaakt en van topkwaliteit is, is de prijs hoger dan in de winkel. Dit bitje is het veiligst en zit comfortabel waardoor u duidelijk met uw teamgenoten kunt communiceren. U kunt zelf kiezen hoeveel lagen u wilt en in welke kleur u het bitje wilt laten maken. De prijs ligt rond de € 95,-. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding van het bitje. 
    Note: de op maat gemaakte bitjes zijn er ook voor beugeldragers.


Interesse in een bitje?

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak via telefoonnummer 0321-321806, marketing@colosseumdental.nl of het online afsprakenformulier. 

Adres
Openingstijden
© 2022, Colosseum Dental Benelux. | Alle rechten gereserveerd.