MONDZORG OP HOOG NIVEAU

  • Complete mondzorg voor het hele gezin
  • Geen wachtlijst voor nieuwe patiënten
  • Persoonlijk aandacht voor iedereen

U bent van harte welkom! Online inschrijven in slechts 2 minuten.

 

Direct inschrijven

Onze patiënten geven ons een 6.9
6.9/1027
starstarstarstarstar

HOE MOET IK POETSEN?

Het is heel belangrijk om je tanden op een goede manier te poetsen. Flits legt je graag uit hoe je dat doet! Heb je toch nog vragen, dan kun je die altijd aan papa of mama stellen of aan de tandarts als je daar bent.
 

WELKE TANDENBORSTEL KUN JE HET BESTE GEBRUIKEN?

In de winkel zie je heel veel verschillende tandenborstels. Een elektrische tandenborstel is beter dan een gewone tandenborstel. Je tanden en kiezen worden schoner met een elektrische tandenborstel en de kans op gaatjes wordt daardoor kleiner. Heb je geen elektrische tandenborstel? Kies dan voor een tandenborstel met een kleine kop en zachte haren, zo kom je overal makkelijk bij.
 

WELKE TANDPASTA WIL FLITS DAT JIJ GEBRUIKT?

Voor de allerkleinste kinderen tot 4 jaar, zijn er speciale peuter tandpasta's. In de peutertandpasta zit iets minder fluoride. Heb je nog niet gelezen wat fluoride is? Flits legt het je hier uit! Wanneer je 5 jaar bent geworden, mag je tandpasta gebruiken voor volwassenen of tandpasta waarbij een leeftijd van 5 tot en met 12 jaar op de tube staat.
 

HOE POETS JE JE TANDEN?

Flits raadt je aan, om te poetsen volgens de 3 B's. De B's van buitenkant, binnenkant en bovenkant.
 

       

 
    
Om de fluoride die in de tandpasta zit, zijn werk te laten doen, moet je minimaal twee minuten lang je tanden poetsen. De meeste elektrische tandenborstels houden voor jou de tijd bij, zodat je precies weet wanneer je kan stoppen met poetsen. Poets minimaal twee keer per dag, 's ochtends en 's avonds. 
 
 

TIP!

Om ervoor te zorgen dat je iedere dag twee keer, twee minuten je tanden poetst kun je vragen of je ouders een 'app' downloaden voor op hun smartphone of tablet. Bekijk hier de leukste gratis apps om het poetsen nog leuker te maken!
 
 
 

© 2016, Samenwerkende Mondzorgcentra.

Alle rechten gereserveerd.