MONDZORG OP HOOG NIVEAU

  • Complete mondzorg voor het hele gezin
  • Geen wachtlijst voor nieuwe patiënten
  • Persoonlijk aandacht voor iedereen

U bent van harte welkom! Online inschrijven in slechts 2 minuten.

 

Direct inschrijven

Onze patiënten geven ons een 6.9
6.9/1027
starstarstarstarstar

ZWANGERSCHAP EN HET GEBIT

Tijdens een zwangerschap verandert de hormoonhuishouding. De niveaus van progesteron in het lichaam zijn dan tien keer hoger dan het niveau van een niet-zwangere vrouw. Hierdoor kan de groei van bacteriën versneld worden. Het tandvlees kan hierdoor gevoeliger zijn en sneller gaan bloeden. Sommige vrouwen gaan door misselijkheid minder goed poetsen en slaan de achterste kiezen over. Dit is heel slecht omdat juist tijdens de zwangerschap een goede mondhygiëne van belang is. 
 

GEBITSVERZORGING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Het gebit moet, net als altijd, tijdens de zwangerschap goed verzorgd worden. Tweemaal daags poetsen en tussen de tanden en kiezen reinigen is erg belangrijk. Ook een gezond eet- en drinkpatroon is goed voor het gebit. 

 

TANDHEELKUNDIGE BEHANDELINGEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

De meeste behandelingen kunt u zonder risico tijdens de zwangerschap ondergaan, maar vertelt u toch altijd aan uw behandelaar dat u zwanger bent of zwanger denkt te zijn. De tandarts kan hier dan rekening mee houden. Hij/zij zal bijvoorbeeld terughoudend zijn met het maken van röntgenfoto's. 

 

WANNEER MOET UW KIND ZELF NAAR DE TANDARTS?

Het lijkt nog zo ver weg, maar ooit moet uw kind ook zelf naar de tandarts. Wij adviseren u om uw kindje vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen wanneer u zelf voor een controle afspraak naar de tandarts gaat. Lees hier alles over kindertandheelkunde.
 

© 2016, Samenwerkende Mondzorgcentra.

Alle rechten gereserveerd.