MONDZORG OP HOOG NIVEAU

  • Complete mondzorg voor het hele gezin
  • Geen wachtlijst voor nieuwe patiënten
  • Persoonlijk aandacht voor iedereen

U bent van harte welkom! Online inschrijven in slechts 2 minuten.

 

Direct inschrijven

Onze patiënten geven ons een 6.9
6.9/1027
starstarstarstarstar

SLAAPAPNEU/snurkproblemen

 

WAT TE DOEN TEGEN SNURKPROBLEMEN

Een groot deel van de Nederlanders snurkt. De ene snurkt wat harder dan de andere en de ene partner kan er beter tegen dan de andere. Snurken lijkt onschuldig, maar er zijn gevallen waarbij deze aandoening een flinke impact heeft op iemands lichamelijke gesteldheid. Naast gezondheidsproblemen kan soms een relatie ook onder druk komen te staan en dat wil men natuurlijk liever voorkomen.
 

VAN SNURKEN TOT APNEU

Snurken is een gevolg van trillingen van zacht weefsel in uw bovenste luchtwegen. Die vibratie zorgt ervoor dat u snurkt. Sommige mensen snurken zó hard dat hun snurkgeluiden boven de 70 decibel uitkomen, dat is te vergelijken met het gemiddelde geluid van een stofzuiger. Als u dat bedenkt dan is het natuurlijk niet zo gek dat zoveel lawaai het slaapgenot van u of dat van uw partner kan verstoren.
 
Wanneer een snurker de ademhaling vaker dan 5x per uur, langer dan 10 seconden inhoudt wordt het  'Obstructief Slaapapneu' genoemd. De ademhaling blijft dan steeds even weg en daardoor daalt het zuurstofgehalte in het bloed. Dit kan leiden tot een hartritmestoornis, hoge bloeddruk en, in zeer zeldzame gevallen, een nachtelijke dood.
 

DE BEHANDELING VAN SNURKPROBLEMEN

Wetenschappers over de hele wereld zien snurkproblemen en in het bijzonder slaapapneu als een ernstig probleem en zijn naarstig op zoek naar een effectieve behandeling tegen deze problematiek. 
 

GEWICHTSAFNAME VERMINDERT SNURKEN

Wat reeds bekend is, is dat een gezond gewicht een grote bijdrage levert aan de vermindering van snurk- en slaapapneu problemen. Door iemands overgewicht te verlagen, nemen de vibraties en dus ook het snurken, af.
 

EEN BEUGEL VERMINDERT SNURKEN

Nadat de diagnose OSAS (slaapapneu) door de KNO-arts is gesteld, kan een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat) worden geïndiceerd. Een MRA is een beugel die u tijdens het slapen moet dragen. Deze snurkbeugel duwt tijdens het slapen de onderkaak ongemerkt naar voren. Zo blijven uw luchtwegen wat meer open. Tijdens een intake wordt beoordeeld of uw tandheelkundige situatie geschikt is voor een MRA. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt er een aanvraag gedaan bij uw verzekeraar om een MRA te mogen vervaardigen, waarbij de kosten worden betaald vanuit de basisverzekering. Na het ontvangen van een goedkeuring maken wij twee afspraken: één om afdrukken te maken van uw gebit en een tweede om de MRA te plaatsen. Tevens dient er een beetregistratie te worden uitgevoerd om de voorwaartse (nachtelijke) verplaatsing van de onderkaak vast te stellen.
 
Wij hebben tandartsen in dienst die geregistreerd zijn als tandheelkundig slaapgeneeskundige bij de NVTS. Bij alle vestigingen van Samenwerkende Mondzorgcentra kunt u bij hem terecht. Ook als u geen vaste patiënt van Samenwerkende Mondzorgcentra bent, kunt u voor slaapapneu bij ons behandeld worden. 
 

MEER TIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Naast bovenstaande oplossingen adviseren we, ter bevordering van de nachtrust, om ook te zorgen voor een goed geventileerde kamer, schoon beddengoed en een prettige kamertemperatuur. 
 

NIEUWE PATIËNTEN VAN HARTE WELKOM

Nieuwe patiënten zijn bij alle vestigingen van Samenwerkende Mondzorgcentra van harte welkom. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Let op: Dit formulier is niet bedoeld voor het afzeggen of wijzigen van afspraken. Neem daarvoor telefonisch contact op met de desbetreffende praktijk.

 

Naam:*
Adres:*
Postcode / Woonplaats:*
Geslacht:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):*
BSN-nr. / Sofi-nr.:*
Vestiging van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):

 

*Verplichte velden

NIEUW

DE NARCOSE TANDARTS

 

© 2016, Samenwerkende Mondzorgcentra.

Alle rechten gereserveerd.