MONDZORG OP HOOG NIVEAU

  • Complete mondzorg voor het hele gezin
  • Geen wachtlijst voor nieuwe patiënten
  • Persoonlijk aandacht voor iedereen

U bent van harte welkom! Online inschrijven in slechts 2 minuten.

 

Direct inschrijven

Onze patiënten geven ons een 6.9
6.9/1027
starstarstarstarstar

SLECHTE MONDHYGIËNE

Slechte verzorging van de mond kan gebitsrisico’s veroorzaken. Echter, ook andere lichaamsaandoeningen kunnen uw mondgezondheid negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld mensen met hart- en vaatziekten of diabetici, maar ook zwangere vrouwen en rokers raden wij aan om regelmatig een mondhygiënist te bezoeken.

 

HET HART EN MONDGEZONDHEID

De laatste jaren is er in de media regelmatig aandacht besteed aan de relatie tussen mondhygiëne en de algemene gezondheid. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat slechte mondhygiëne kan leiden tot o.a. aderverkalking, met een verhoogd risico op hart en vaatziekten als gevolg.

Maar ook wordt er in de medische wereld steeds vaker verband gelegd met kanker (maag, darmen en alvleeskanker) als gevolg van slechte mondhygiëne. Met name bij mannen zou de kans op kanker aan de alvleesklier hierdoor groter zijn. Door slechte mondhygiëne kan tandvleesontsteking ontstaan en krijgen bacteriën de kans schade aan te richten. En helaas lijkt het er dus op, dat die schade niet alleen tot de mond beperkt blijft.

Wat kunt u zelf doen?

 

MONDHYGIËNE EN ZWANGERSCHAP

Bij een zwangerschap is goede gebitsverzorging extra belangrijk. Bij zwangere vrouwen stijgt de hormoonspiegel (progesteron). Soms wordt daardoor het tandvlees roder en zwelt op, of het bloedt tijdens het poetsen. Die verhoogde hormoonspiegel zorgt voor een overgevoelige reactie op tandplak. We noemen dit type tandvleesontsteking ‘zwangerschapsgingivitis’ en dat komt vooral voor tussen de tweede en achste maand. Als er parodontitis-problemen zijn, zo blijkt uit onderzoek, is de kans groter op een te vroeg geboren kind of een laag geboortegewicht, dan bij vrouwen zonder parodontitis.

 

Advies

  • voor vrouwen met een tandvleesontsteking, die een zwangerschapswens hebben, is het nodig om die ontsteking vóór de aanvang van de zwangerschap te behandelen
  • laat om die reden regelmatig uw gebit controleren
  • belangrijk: blijf tijdens uw zwangerschap gewoon naar de tandarts/mondhygiënist gaan

Tijdens de zwangerschap kunt u voor mondhygiëne-adviezen altijd terecht bij uw tandarts of mondhygiënist. Lees hier meer over zwangerschap en het gebit.

 

ROKEN EN MONDGEZONDHEID

Roken is erg slecht voor de mondgezondheid. Ook heeft roken een nadelig effect op de genezingsprocessen in de mond. Bovendien verkleuren door roken zowel uw eigen gebit als ook vullingen en kunstgebitten.
Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat rokers vatbaarder zijn voor tandvleesproblemen. Daardoor ontwikkelen zij op jongere leeftijd parodontitis dan niet-rokers. Een eerste aanwijzing voor het begin van ontstoken tandvlees is bloedend tandvlees, maar nicotine zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen en het tandvlees niet snel bloedt. Dat is de reden dat u en uw tandarts/mondhygiënist er vaak laat achter komen dat het tandvlees ontstoken is.

 

Advies

  • Door te stoppen met roken voorkomt u dat de mondgezondheid verder achteruit gaat. Een behandeling door de mondhygiënist zal dan ook meer succes hebben.

 

NIEUWE PATIËNTEN VAN HARTE WELKOM

Nieuwe patiënten zijn bij al onze vestigingen van harte welkom. Inschrijven kan nu eenvoudig online!
Let op: Dit formulier is niet bedoeld voor het afzeggen of wijzigen van afspraken. Neem daarvoor telefonisch contact op met de desbetreffende praktijk.

 

Naam:*
Adres:*
Postcode / Woonplaats:*
Geslacht:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):*
BSN-nr. / Sofi-nr.:*
Vestiging van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):

 

*Verplichte velden

 

NIEUW

DE NARCOSE TANDARTS

 

© 2016, Samenwerkende Mondzorgcentra.

Alle rechten gereserveerd.